Arbetslöshetsbloggen – Är cash alltid king?

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 6, dag 10, 2016-03-15

Vi börjar med att återdra den kängan jag delade ut häromdagen till det företag där jag varit på intervju men personen i fråga inte hörde av sig till mig personligen. Fick ett ursäktsmail i söndags. Så nu har jag inget otalt med dem längre. Smart av honom.

Igår skickade jag inga jobbansökningar. Jag hade fullt upp hela dagen – och eftersom jag håller koll på de annonser som kommer ut så behöver jag inte söka varje dag. Ibland kan det vara roligare att fokusera någon timme på att söka – istället för bara tio minuter (när det bara kommit upp någon intressant tjänst). I morse har jag fått iväg ca fem jobbansökningar.

Men – nu är det dags, det viktigaste av allt – idag skall jag skriva om LÖNEN. För visst är det väl så att du arbetar för lön. Därför skall jag idag resonera lite om lön och hur du skall tänka. Tyvärr är säkerligen detta utanför din kontroll – men det är ändå bra att ha en strategi.

Ersättningsmodeller, lön

Vanligtvis anges det i annonsen vad för ersättning som gäller för den tjänst som det rekryteras till. Vanliga ersättningsmodeller är:

  • Fast lön, månadsvis/timvis
  • Prestationsbaserad/provisionslön, rörlig lön (baserad på enheter, volym, intjäning m.m.)
  • En kombination av ovanstående, fast + rörlig lön

Förmån eller fallgrop

Fallgropar jag upptäckt är exempelvis om du har betald semester (eller bara semesterersättning motsvarande 12% på din timlön eller månadslön). Andra saker att tänka på är utbildningar (interna eller externa), pensionsavsättningar, rixkuponger, friskvårdsbidrag, tjänstebil, mobiltelefon (samt betalda samtal), dator eller kanske aktier/andelar i bolaget. Dessa saker kan vara ytterligare saker en arbetsgivare kan erbjuda – som du kan räkna in i din totala ersättning. När det gäller beskattningar m.m. så föreslår jag att du läser på hos Skatteverket.

Löneanspråk, hur mycket ditt potentiella arbete är värt

Oftast kommer en fråga om ditt så kallade löneanspråk. En hemsk fråga – om du inte är förberedd. Men nu kommer du vara det.

Lönedatabaser

Sök upp den tjänst du exempelvis skall på anställningsintervju på. Gå igenom statistiken såväl för kön (tyvärr), ålder och erfarenheter. Sedan får du säkerligen justera nedåt lite – eftersom du under provanställningen troligtvis får lägre än de som arbetat på företaget ett tag.

Förslag på lönedatabaser:

Företagets genomsnittslöner

Genom att läsa företagets årsredovisning eller läsa på exempelvis Alla Bolag:s ”bokslut och nyckeltal” deras lönekostnader samt antalet anställda. Genom att dividera lönekostnaden med antalet anställda får du en genomsnittsinkomst. Detta ger dig ett medelvärde på hur mycket de betalar per anställd. Sedan kan du genom att överväga om den tjänst du är intresserad av är högre eller lägre än den. Glöm inte att justera för att du är ny på företaget – normalt sett brukar företagen vilja att du bevisar dig innan du får ”full” ersättningen för din tjänst.

Att begära förmåner

I vissa fall kan det faktiskt vara värt att förhandla om förmåner istället. Är det så att branschen, eller företaget, har stängt under sommaren – kanske skall du önska extra semesterdagar. Behöver ni en extra bil? Kommer du behöva en snabbare internetuppkoppling hemma om du har möjlighet att arbeta hemifrån? Skulle det vara värt med ytterligare ett gymkort? Tänk igenom din situation och se om ni inte kan komma överens om andra saker än bara pengar in på kontot varje månad. Kanske gynnar detta dig till och med skattemässigt.

Rekryterad (”Headhuntad”)

Har du blivit uppvaktad av en så kallad headhunter – det vill säga en rekryterare från exempelvis en rekryteringsfrima så bör du ta i tills du skäms och sedan lite till. Du bör åtminstone få upp din lön med tio procent. Och om du får möjlighet – begär andelar i bolaget.

Summering av dagens inlägg

Idag har jag tyckt och tänkt löner och eventuellt annan ersättning. Personligen skulle jag gilla exempelvis ledigt på de så kallade klämdagarna kring jul och nyår. Kanske en uppdaterad internetanslutning och en Tesla att åka. Hur ser du på din ersättning? Fundera igenom det innan du kommer till anställningsintervjun.

Dagens visheter – när frågan om löneanspråk dyker upp:

  • Kom förberedd
  • Ha andra alternativ än bara en siffra
  • Tänk på att om du är bra kan du alltid förhandla om efter exempelvis tre eller sex månader