Arbetslöshetsbloggen – Öppet arbetssökande

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 14, 2016-05-23

Ja, imorgon är det två månader sedan jag skrev något i bloggen. Anledningen till detta är att jag arbetat hemifrån på heltid sedan senaste inlägget. Jag har gjort klart ett franschise-koncept för försäljning av elavtal via exempelvis telefonförsäljning.

Men sedan i onsdags förra veckan är jag registrerad som arbetssökande hos arbetsförmedlingen. Detta innebär att jag måste söka arbete i hela Sverige, heltid, deltid, kvällstid osv. Ja, ni förstår. Men jag behöver bör fokusera mitt arbetssökande till tjänster som passar mitt kompetensområde. Men sedan senast har jag varit på ca en arbetsintervju per vecka (det är mitt mål).

Olika typer av intervjuer och intervjuare

Den nyutexaminerade, eller nybörjaren

Den här intervjupersonen är den knepigaste att vara på arbetsintervju hos. Oftast är det en person på ett rekryteringsföretag som har läst personalvetenskap, beteendevetenskap eller liknande utbildning vid exempelvis en högskola.

Personen sitter med ett manus och/eller frågeformulär. Det skall fyllas i till punkt och pricka. Svarar du något som inte passar in i mallen blir det kaos.

Samtalen brukar oftast bli stela och det är svårt att lyfta fram sina förtjänster. Särskilt när uttryck som entreprenörskap, ledarskap och affärsutveckling diskuteras.

Den erfarne rekryteraren, specialisten

Det finns två typer av rekryterare inom den här kategorin. Den som glider på känslan och försöker fatta sig en bild av vad intervjuobjektet är för person. Den andra är prestationsbaserat-fokuserad. Den har ett mer avancerat frågeformulär än nybörjaren men försöker, genom att låta intervjuobjektet få beskriva situationer och/eller prestationer för att skapa sig en bild av kandidaten.

Personligen föredrar jag den som arbetar på känslan. Troligtvis därför jag är har intervjuat på liknande sätt.

Företagets egna representanter

Dels har du chefen den pratar vitt och brett om ”sitt” företag. Och har färre frågor. Sedan är det gruppansvariga/närmsta chefen – alltså den person som kommer vara ansvarig för den person som det rekryteras till. Den vill ofta beskriva processerna och gärna ha svar på hur intervjuobjektet klarar de svåraste uppgifterna (den grupp som de leder har alltid de svåraste uppgifterna).

Chefen vill ofta höra att du vill göra ett bra jobb för deras verksamhet. Gruppledaren vill ofta känna att du passar in i gruppen.

Dagens slutkläm

Skulle vilja råda dig, vid intervju att:

  • Snabbt finna vem som är vem, för de har olika fokus – se till att bemöta deras olika typer
  • Läs på om företaget, om du inte gjort det – förklara varför
  • Gå på så många intervjuer du kan, öva gärna innan med exempelvis en kompis