ÅTERFALLET från helvetet

2015-05-30

LÖRDAGSMYS ELLER HETSÄTNING

Återfall, som en käftsmäll. Jag har lagt upp det för mig själv. Dukat, så att säga. Satt och tittade på rippade människor och godsaker på instagram idag. Påväg till mor. Ledde givetvis till ångest. Från två håll. Varför kan inte jag? Varför tillåter inte jag mig själv,  ibland?

Tårta – så ljuvligt och FARLIGT på samma gång

”Snart får du tårta” sa mor. ”Jag är glad att du kan äta tårta” sa brorsan.Det normala personer skulle kalla lördagsgodis eller kalas (morsdagskalas) kallar jag för hetsätning.image image

Åt ost, kex, kakor, chips, tårta, bullar. Inte överdrivet men tillräckligt för att må skit imorgon. Istället för att ta tag i mig själv hamnade jag i godishyllan. Köpte exotisk snacks och en proteinbar.

image

Förr tillät jag mig äta båda på lördagar men har inte gjort på flera år. Nu för tiden är livet hyfsat fyllt av skam och ångest om jag äter ”onyttigt”. Kanske för att kroppen reagerar direkt med vätskeansamlingar. Eller för att mina självkritiska ögon är skarpare och min tolerans mot mig själv är sämre.

Att hitta FELET på kroppen

På onsdag ska jag gå till läkaren. Kolla mina värden. Att bli trött av att gå i en uppförsbacke känns orimligt.

image 

Jag vill egentligen börja träna upp konditionen igen. Men eftersom 5 km promenad är kämpigt så nöjer jag mig med att gå,  för tillfället.

Så mycket bättre, eller sämre, mitt FÄNGELSE

Jag ser människor på tbanan. De flesta är i betydligt sämre fysiskt skick än mig. Passerade personer med cigaretter och systembolagetpåsar fyllda med klirrande flaskor. Ändå ser jag ned på mig själv. Utan karaktär och självbehärskning. Misslyckad.

image

Hoppas er lördag är bättre. Själv skall jag gömma mig för mig själv efter detta återfall. Imorgon hoppas jag vara tillbaka till livet och glädjen.

God natt.