Återuppstådd från ÅTERFALLET

2015-06-01

ÅTERUPPSTÅNDELSENS LYCKA

Tack alla som skrev till mig på SMS, Facebook och Instagram för att lyfta mig efter min krasch. Jag åkte raka vägen hem till Djo. Låg i hennes knä och grät mig till sömns. Sedan uppmuntrade hon mig att äta frukost och komma tillbaka till rutinerna i söndags. Jag måste medge att jag faktiskt skakade av mig det snabbare än jag trott och söndagen blev glädjefylld.

hjältarfrånförr potatistavlan

Inga hoodies, bortvända speglar och mörkerlagd lägenhet. Jag gick en promenad, var och handlade, fixade matlådor och fick mina vanliga söndagsrutiner att fungera fint.

potatisgräddeparmesanpotatis manblirgladavpotatis

JOGGINGPREMIÄR med den vanliga rundan

Jag lyckades hantera en joggingrunda igår. Jag har tänkt på detta länge. Vissa nätter har jag drömt om att få jogga. Men har varit rädd för att fastna i gamla anor. Men faktum är att jag kände mig befriad. Ytterligare ett tabu/förbud som jag tagit bort ur vardagen.

Hade svårt att sova sen på natten. Av alla endorfiner. Tiden blev bra (trots att jag inte ens försökte) och uppförsbackarna kändes betydligt enklare med a) energi i kroppen och b) muskler på benen. Om ni granskar bilden nedan så ser ni att det finns muskler på benen. Tidigare hade jag ”stuprörsben” med ”lårgap”.

gladefterjoggingpremiär joggat

 

Restaurangtips på SÖDER

I fredags besökte jag Bistroteket. En nyöppnad restaurang i ”grannporten”. Enda sedan jag flyttade in har det legat en grekisk restaurang där som haft ett riktigt bra söndagserbjudande (100 kr/huvudrätt). Men nu är det en franskinspirerad restaurang som öppnat. Jag tog mig en råbiff och fick byta ut pommesen mot dillslungad färskpotatis. Suveränt.

NyFavoritRestaurang potatisnärdetnyasvarta

 

Utveckling, LÄRDOMAR och eftertanke

Jag ger inte upp, jag lärde känna mig själv ytterligare av detta. Positivt med återfallet:

  • Tolv härliga timmars sömn (sockerkoma).
  • Överlevde jag godsakerna (fick till och med njuta av tårta, exotic snacks, brieost och kex).
  • Insikten över att jag inte behöver hetsäta nästa gång (njuta måttligt istället) eftersom paniken, skulden och ångesten oftast accelererar hetsätningen.

SnyggaSkor swag