Att lyda mina egna råd!

Att följa ett kostschema, och hur svårt det kan vara

Okej. Livet har varit jobbigt för mig ett tag. Flytt. Trasig axel. Ischias. Gnäll, bortförklaringar och annat dravel.

Jag har skött min kost dåligt. Lagt på mig onödigt (ur mitt perspektiv) mycket späck. Dags att göra något åt detta. Framförallt har jag dämpad sömnproblem med mat på ”nätterna” (efter att jag gått och lagt mig). Detta är något jag måste få bort. Jag tror det bottnar i mitt hetsätande på nätterna sedan tidigare under min bulimifas. Det var då min motståndskraft mot mat var som minst. Min go-to just nu är kaseinpulver på natten – konstigt nog. Tror jag gillar det fusksöta.

Därför har jag tänkt att följa ett ganska inrutat schema. Andra viktiga saker jag var tvungen att styra upp var att eliminera mina ”trigger foods”. Dessa är bl a Soyatoo sprutgrädde samt Fibersyrup. Även om dessa både är ganska lite kcal, fett och socker så får de mina kvällsmål (gröt, grönsaker, proteinshakes m.m.) att smaka mycket bättre.

HW kostschema, nov 2017

  • Tre ”proteinpulser” under kontorstid (ca-tider: 8, 12, 16)
  • En rejäl middag bestående med kolhydrater, grönsaker och någon form av proteinkälla
  • Ett kvällsmål baserat på kaseinpulver
  • Fyller upp mättnad med diverse grönsaker på kvällen

Dag 1, måndag 2017-11-13

  • Mjölk i kaffet
  • Proteinshakes: 08.15, 12.30, 15.50
  • Middag: bakpotatis, 2 stekta ägg, grönsaker
  • Kvällsmål: 40 g kaseinpulver

Nattens ätande: 1 påse proteinchips, ytterligare kanske 80g kasein.

Tankar, känslor och rädslor

Började morgonen med att tycka illa om mig själv. Det var jobbigt att stå framför spegeln. Men jag pallrade mig iväg till gymmet i vanlig ordning.

Dagen flöt på utan att jag tänkte för mycket på vad jag skulle käka. Visserligen räknade jag lite på mina gram protein och mina kcal under förmiddagen. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle äta ett eller två ägg. I övrigt var allt lugnt.

Så fort jag klev av bussen hemma så började jag förhandla med mig själv. Får jag inte ta lite ” cacao nibs” i kvällsmålet etc. Egentligen skulle jag eliminera även grönsakerna efter middagen (brukar ”snacka” på vitkål, blomkål, gurka m.m.) – men det gick inte.

Intagsmålet för veckan

Tanken är att ligga på ca 1600 kcal med i alla fall 170 gram protein. Landade in på ca 2000 kcal med 250 g protein. Alltså onödigt mycket protein (det jag klämde i mig på natten var det som sprängde budgeten).

Tisdagens mål

1600 kcal med 170 g protein.

Middagsplanen: Korvstroganoff  med ris till Finaste. Ris, sötsur sås och stekt ägg till mig.

Sötsura såsen kommer jag göra på:

Äppelcidervinäger, Heinz Tomato Ketchup – 50% mindre socker & salt, Ica Sötströ och lite japansk sojasås, vatten och eventuellt lite potatismjöl.

Tips att ta med sig:
Högt proteinintag genom vassle/whey/proteintillskott. Billigt, snabbt och enkelt. Rätt mättande också eftersom du dricker det utblandat med vätska.
Mättnad nås ganska enkelt med mycket grönsaker. Årstidens billigaste grönsak är nog vitkål. Tror den innehåller ca 10 kcal/100g. Så trycker du i dig ett kilo får du i dig 100 kcal (och massor av magont).
Under vinterhalvåret när det är dyra/ej svenska tomater rekommenderar jag krossade och passerade tomater.