FIN SOM JAG ÄR

2015-07-14

BALANS I LIVET

Nu skall jag och Dietmästaren  börja använda hashtaggen #finsomjagär där vi kommer lägga upp bilder på mat, träning och andra bilder i vardagen som skall visa sanningen om vad som krävs för att arbeta bli så snygg som möjligt. Men jag vill också visa baksidan av ”det snygga livet” och hur vi måste arbeta med oss själva för att acceptera oss preics så som vi är. Hoppas ni andra kan hänga med.

Dietmästaren beskriver det såhär på sin instagram:

”…det går ut på att man helt ärligt lägger upp vad man äter och kanske hur man tränar för att nå dem resultaten som man sätter upp. Tanken är att folk skall få en förståelse vad man stoppar i sig och en ärlig bild av vad människor gör. Tagga gärna #finsomjagär med ärliga bilder om dig själv och hjälp till att skapa en förståelse för mat träning återhämtning och balans i livet.” 

Finsomjagär jagochmartin säposhq

För med handen på hjärtat – hur många visar baksidan av ”det perfekta fitnesslivet”? Visst finns det de som fotar en pizza och skriver om deras ”cheatmeal”. Men i ärlighetens namn – hur många fotar hur det egentligen ser ut i köket efter att dom vaknat på natten och haft en rejäl hetsätning?

  • Hur dom satt i sig ett helt flingpaket, pressat i sig köttbullarna till morgondagens middag och kanske tillochmed ätit jordnötssmör med fingrarna direkt ur burken. Allt för att dom under en längre period undvikt att tillgodose kroppens näringsbehov.
  • Det är sällan vi får se dagenefterbilderna på deras kroppsform. När den motsvarar en ”padda” (svullen, uppblåst och helt ”vätskig”).
  • Eller deras min när de sitter och gråter på toaletten efter att magen totalt kraschat.
  • Ingen beskriver hur de efter frosseriet tvingas äta ännu mindre portioner av kokt torsk och broccoli i en vecka.

Inte heller får vi se bilder på de piller och/eller sprutor som behövs för att uppnå de imponerande bodybuildingkropparna med stora muskler utan underhudsfett, där huden ser sådär ”tunn” ut och ådrorna ligger som brandslangar ovanpå de svällande musklerna.

Ingen fitness-hets utan fokus på BALANS

Målet med detta är att motverka den fitnesshets som råder just nu. För hur många vill egentligen leva på kvarg, tonfiskburkar och broccoli. Att försöka illustrera att det bör finnas en balans i livet och inspierar folk att ta sig dit. God mat. Hård träning. Rogivande promenader och intellektuell stimulerande aktiviteter (böcker, musik eller vad det nu kan vara som får just dig att bli en bättre människa). Och att älska dig själv – precis som du är!

Vi vill se bilder på hängmattor, metspön och skitiga stövlar. Bilder från gymmet, grönsakstallriken eller filmsnuttar från joggingrundan. Allt fungerar – men fokus skall vara på utveckling av dig själv – fin som du är.

POTATISHJÄLTEN visar vägen

Den ena är gjord i en dator, den andra är gjort för hand. Ser ni skillnaden? Det är exakt samma hjälte – på varsin sida den digitala världen.

 

No BG PNG  B&W No BackG 3000x3000x300 2

IMG_20150120_145215 9

#finsomduär