Den NYA SKALAN och en återvändande träningsglädje

2015-02-19

ATT HITTA GLÄDJEN TILL TRÄNINGEN

Som jag nämnt i tidigare inlägg är träningen numera inget måste, utan ren glädje. Det har tagit mig lång tid att komma tillbaka från att tvångsmässigt gå till gymmet eller ut i löpspåret för att ”bränna fett”.

Att på den nya skalan slå personbästa i VARJE PASS

Genom att jag instiftat ”den nya skalan” så gör jag progression i nästan varje pass. Min progression kan se olika ut. Antingen gör jag ytterligare ett set, ytterligare repetitioner eller en högre vikt än tidigare på samma antal repetitioner som en lägre vikt.

Överste Björnbrottare håller koll på mig när jag antingen blir för fixerad vid att öka vikterna (och börjar slarva med tekniken), blir sur/grinig över att jag inte gör konstanta ökningar men framförallt så ger han mig den affirmation som jag är så beroende av. Jag vill att ökningarna skall synas/höras/märkas. Jag får skryta i princip hur mycket jag vill. Men när huvudet flyger iväg som en luftballong så punkterar han den, lagom mycket, så jag kommer ned på jorden och fortsätter gnugga på.

Salt-och-whey jag-älskar-potatis

Fokus är på baslyften benböj, marklyft och bänkpress. Oavsett om det är 10, 40, 100, 300 kg på stången så är min utveckling hyfsat enastående. Vikten i sig spelar egentligen ingen roll, eftersom det är den nya skalan som räknas.

Sen har vi det där med BJJ. Fortfarande är det ångestfyllt. Jag har så många gånger velat packa min gi (dräkten) i träningsväskan och gå ned till ett pass. Men om självkänslan får sig en törn av att vikterna är lägre på gymmet så kan jag nog inte ens föreställa mig hur hemskt det kommer att vara att få stryk på mattan. Att möta mina demoner när det gäller tävling och bantning men också se alla vänner i ögonen med den historia jag nu bär med mig.

Fortfarande leder två pass till KRASCH

Häromdagen gick jag ned till gymmet även efter jobbet. Skulle börja med konditionsträning igen. Slutade med att jag somnade i soffan, vaknade och åt alldeles för mycket. Fullständigt idiotiskt.

Spilld-pommesfrites-spilld-energi så-fina-vänner

Jag är osäker på om det är en psykologisk eller fysisk effekt att jag äter mer när jag tränat dubbelt. Oavsett är det inte alls bra om det leder till krasch. Inga fler dubbelpass den här veckan. Men jag skall upp i sadeln igen. Det är bra att addera konditionsträning också!

mmsportsbutiken potatismannen-wheysted