DYSFUNKTIONELL KROPP AV DITO SJÄLVBILD

2015-07-16

KROPPSFIXERINGENS IRONI

Jag kämpade och slet så mycket för att uppnå någon sorts idealisk kropp. Tyvärr slutade det med en ofungerande dito.

Har tagit blodprover i flera omgångar nu. Tester innan Neapel. Gjorde nya tester hemkommen därifrån. Ytterligare tester efter Dalarna/midsommarfirandet. Ännu fler tester i tisdags.

Blodvärdet. Och blodvärdet igen. Och igen. Sakta men säkert går det upp. Det är hemoglobinet som är lågt, men ingen kan förklara varför. Järn, Fosfor och B12 är bra. Kanske det helt enkelt beror det på att jag har rallymage i omgångar?

Varför förstår ingen hur trött jag är? Att jag bara vill DÖ

Det känns som att ingen i läkarkåren tar mig på allvar. Jag är inte ute efter att stjäla tid av andra som är ”sjuka på riktigt”. Jag önskar inga dundermedicinkurer som jag kan sälja vidare. I en drömvärld kanske det bara är en infektion som kan behandlas med en penicillinkur på tio dagar och sedan vara frisk och pigg. Det är allt jag önskar. Att vara pigg. Och frisk. Att sluta tappa håret på benen och flåsa av en enklare promenad. Vore tacksamt om jag inte behöver bli arg på allt och alla i min omgivning och om sömnrytmen kunde bli okej. Att vara glad igen och njuta av mitt underbara liv. Det är vad jag önskar.

Förbättrad LIVSKVALITÉT

”Den kliniska verksamhetens mål är ofta att förbättra livskvalitén hos män med andrologiska sjukdomar.”

 

KampenOmOrkenOchLibidon

”Vår målsättning är att patienterna skall ha en testosteron konc i serum på 15 – 25 nmol/L.”
(www.andrologi.se)

Jag BYTTE läkare

Till en början var han seriös. Sen kom semestern och det var enklare att skriva bort allt som ”normalt”.

  • Lågt blodvärde, ändå är järn, fosfor och B12 värdena bra. Alltså, blodvärden som en gammal tant.
  • Mer förödmjukande är att jag har testosteronnivåer som en gammal, impotent, gubbe.

Tittar man på testonivå och rekommendationer hos Svensk Androlog Föreningen har de satt upp följande nivåer:

  • >12 nmol/L Sannolikt normalt
  • 8–12 nmol/L Gråzon, kan vara förenliga med både normalvärde och brist
  • <8 nmol/L Sannolikt brist

Utan att återge mitt värde så är det inte alls bra. Men vågar jag medicinera mot detta?

Nya BUD och läkare som inte bryr sig

Idag ringde den nya läkaren. Nu var värdet upp  något – (fortfarande extremt lågt) så då är det inget att bry sig om? Blodvärdet hade gått upp ytterligare (men bör fortsätta öka). Tydligen finns det en kvot mellan två av testvärdena som skall överstiga 0,45 för män under 55 år. Jag hade ungefär hälften. Och är ungefär hälften så gammal. Så fortfarande dåliga nivåer – men ingen som kan ge svar. Sedan avslutade han – i vanlig ordning (såsom läkarna gör nu) med att han går på semester på fredag – och vi får ta tag i problemet i augusti efter semesterarna.

aleris-tester magont merprover

 

Sammanfattningsvis får ätstörningar och svält får kroppen att ÅLDRAS

Trött, hårlös och håglös. Det är mitt nya sätt att leva. I alla fall tills läkarkåren är tillbaka efter semestrarna.