Fin för MIG

2015-03-12 och 2015-03-16.

KONSTEN ATT ÄLSKA SIG SJÄLV

Skopåse Rödbetor

Det är bara JAG

Jag tänker nog på mitt eget utseende så gott som varje dag. Tidigare har jag dessutom kunna gå omvägar för att spegla mig – för att hitta fel. Letat efter en dubbelhaka. Dragit upp tröjan för att hitta ”fett på magen” (valkar/bilringar) eller rent allmänt hitta något att hacka på, hos mig själv.

Kepspremiär SolFlirt

Men det pinsamma är att jag faktiskt tycker om hur jag ser ut. Jag trivs med de mesta av mina drag. Givetvis kan allt bli lite bättre, det kan allt bli. Alltid. Men på det hela taget är jag nöjd med mig själv. Men varför inte låta mig själv må bra genom att ge mig den tillfredsställelsen att må bra?

Kepsväder Himmel

 

Något jag tagit tag i är att jag har börjat klä mig såsom jag gjorde när jag ansåg att jag var som snyggast. Eller åt det hållet. Jag tog äntligen tag i mig själv i helgen och sprättade ytterligare några skjortor i ryggen – så jag kommer i fler av mina favoritskjortor. Sedan har jag återigen börjat investera två-tre minuter på att knyta på mig en slips eller fluga. Och faktiskt så känner jag mig snyggare. Om jag känner mig snygg så mår jag bättre i mig själv, rent allmänt. Och när allmänkänslan i kroppen är att jag är glad och snygg så presterar jag bättre – därför att de negativa tankarna som tidigare upptagit mig försvinner, mestadels.

Skjortaslips Fluga

PROMENERA mera

Sedan måste jag tipsa om fenomenet promenad. Vissa väljer att bara gå, gå i sällskap eller kanske lyssna på musik. Själv väljer jag att lyssna på ljudbok. Såväl livsförlängande och livsnjutande. Favoritplats att promenera är på söder och gamla stan. Oftast, på helgerna, går jag från lägenheten via Renstiernas gatan till Tjärhovsplan sedan vidare längs vattnet till Slussen och sedan ned i Gamla Stan eller till Kungsträdgården. Antingen för att fika/luncha i Gamla Stan eller för att göra ärenden i city.

Vissa arbetsdagar är tidsschemat bättre respektive sämre upplagt. Men vanligtvis försöker jag åtminstone få tio minuters promenad efter maten. Detta innebär att jag går längst gatan vid kontoret. Andra dagar hinner jag med 30-40 minuter, då försöker jag kombinera promenaden med att göra lunchmatsinförskaffning (jag har ungefär lika långt till Lidl som till Willys) – där jag helt sonika bunkrar upp med krossade tomater, frysta grönsaker samt fyller på mitt förråd av frukt, kvarg och valnötter (till mellanmålen).

Södermalm Gatukonst

 

Dessutom försöker jag promenera hem från Gullmarsplan några gånger per vecka. Ofta beror det på hur seg jag känner mig eller väderleken. Även om jag vet med mig att jag mår bättre av promenaden är det inte alltid jag orkar.

Södermalm Hotbrev

Dagens tips:

  • Klä dig fint, för dig!
  • Promenera minst 30 minuter/dag (även om du tvingas dela upp det i två-tre kortare promenader).
  • Ät mer rödbetor.