Arbetslöshetsbloggen – Finns det ett jobb för mig? Mitt CV i korthet

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 7, dag 11, 2016-03-16

Så, låt oss bli personliga. Finns det ett arbetejobben tjänst för mig också – eller är jag dömd till ett liv i arbetslöshet? Ja, en läskig fråga. ”Du har gjort så mycket – det är klart att du får ett jobb!” är en standardkommentar från vänner. Men är det så klart? Jag måste erkänna att ibland drabbas jag av panikångest. Jag vill så mycket:

 • Träffa folk
 • Göra affärer
 • Vara nyttig
 • Hjälpa folk/människor
 • Ha en stadig inkomst
 • Utvecklas både som människa och som ”professionell”

En halv chans på miljonen

Innerst inne vet jag att jag är bra. Att jag skulle vara en tillgång till varje arbetsgivare som ger mig chansen. Men hur skall dom veta det? Arbetslösheten är ca 7,5 % i Sverige vilket motsvarar ca en halv miljon människor som är arbetslösa. Men vill alla dessa arbeta? Är alla så att säga ”fit for fight”? Ingen aning. Alltså är jag således en på halvmiljonen att få ett jobb. Ganska deprimerande, inte sant. Men alla bor inte i Stockholm, alla söker inte de tjänsterna jag är intresserad av, alla har inte mina kvalifikationer osv.

Tappa inte hoppet

Det gäller att inte bli missmodig. Det gäller att fortsätta utvecklas, uppleva saker och bli en bättre potentiell anställd. Vad intresserar dig? Kan du gå kurser? Kan du börja studera? Vad kan du göra? Själv håller jag mig ajour genom olika projekt. Jag håller mig i fysiskt trim och fortsätter sträva efter att lyckas med mina hobbyprojekt.

Starta dagen storstilat

Innan Stockholmsbörsen öppnade idag hade jag tränat två pass, varit i kontakt med en leverantör i Asien, försökt boka in ett möte senare idag och tagit ytterligare ett steg för att nå min vision med Potatismannen. Dessutom hade jag skrivit ca halva detta blogginlägget. Jag erkänner, jag är morgonpigg.

Idag var kanske en lite speciell dag, jag gick upp en halvtimme tidigare än vanligt, för att hinna fika med min fina sambo som skulle ut på jobbresa. Jag fick alltså träna själv idag. Men det fungerar också – även om det inte alls är lika roligt.

Jag som ledare, nästa gång

Har tänkt ganska mycket på hur jag skulle vilja vara som ledare – till mina framtida – arbetsplatser. Fast jag önskar att gruppen och mina medarbetare vill vara där – och motiveras av tjänsten i sig – inte bara av mitt ledarskap.

Jag tror en grupp skulle må bra av:

 • Åtminstone en gemensam motionsstund/vecka
 • Längre arbetsdagar måndag t o m torsdag för att kunna gå tidigare på fredagar
 • Gemensam frukost åtminstone någon dag per vecka
 • Ett gemensamt mål utöver de företags-/arbetsrelaterade målen (för att skapa en vi-känsla)

Jag som anställd, en kort erfarenhetsbeskrivning

Målmedveten och fokuserad på att leverera resultat. Självlärd excelnörd och lär mig snabbt. Har ingenting emot att göra skitgöra som att prata med arga kunder eller att driva igenom obekväma beslut. Jag har en bred bas av erfarenheter då jag varit involverad i de flesta arbetsuppgifterna inom ett entreprenörsföretag. Kundtjänst, systemutveckling (ej programerande), indrivning/inkasso, arbetat i billingsystem, inköpsansvarig av försäljningsuppdrag för flera hundra miljoner. Anpassat en affärsmodell till olika marknader och lärt mig regler/praxis som gällt för respektive marknad. Produktutbildat säljare. Utbildat kundtjänstpersonal och varit ansvarig för kundtjänst och dess kvalitet. Utvecklat modeller för lönsamhetsberäkningar och varit ansvarig för att alltid nå uppsatta TB-mål genom olika produktstrategier, erbjudanden och prismodeller. Introducerat energibranschen för försäkringar och tillsammans med ett försäkringsbolag tagit fram en försäkring för privatpersoner. Produktutbildat kundtjänst i försäkringar, elavtal, elmarknad och leverantörsbyten. Varit ansvarig för elbolag i Finland, Spanien och Polen. Drivit försäljningsprojekt från Estland, Tunisien och Spanien mot svensk, finsk och spansk elmarknad. Förhandlat med myndigheter i Spanien, Finland och Österrike. Gjort affärer med utöver tidigare nämnda länder även holländare, belgare och norrmän. Jag har fått lära mig indrivning (inkasso) i Sverige, Finland och Spanien. Till och med sålt bilpoolsavtal mot företag och privatkunder. Instruerat människor med alla möjliga och omöjliga kunskaper i bilpoolsteknik. Varit involverad i processer för registrering av energibolag i Sverige, Finland, Spanien och Polen. Under en period hjälpte jag böner och industrier att tjäna/spara pengarskatter och elavtal. Jag har tidigare i mitt liv arbetat med Text-TV-annonsering, delat ut tidningar (Stockholm City) instruerat i kampsport och spelat massor av ishockey.

Universitetet var inte riktigt min plats i livet, blev för rastlös. Jag har samlat ihop en drös med poäng i företagsekonomi, data- och systemvetenskap, projektledning och fastighetsmäkleri. Men jag vill göra affärer. Hjälpa folk. Helt enkelt vara nyttig.

Så, finns det något uppdrag för mig där ute? hw@domänen.

Nuvarande sysselsättningar

I korthet roar jag mig för närvarande med:

 • Min arbetslöshetsblogg för att lära mig SEO och utveckla min skriftliga kommunikation
 • Uppstart av en podcast med en god vän för att lära mig ljudredigering samt även specialisera mig inom det ämne vi kommer att ”podda” om
 • Utvecklar ett koncept för en website/moblapplikation som förhoppningsvis lanseras till sommaren
 • Fortsätter min personliga mission att ”Återföra potatisen plats och värde på det svenska matbordet.”
 • Söker arbete

Aslutningsvis

Idag har jag lämnat ut mig själv och arbetat med min ångest. För att sumera dagens inlägg:

 • Jag är bra
 • Jag är bra
 • Jag är bra