Kettlebells

Hej!

Välkommen till min sida om Kettlebellsträning. Först och främst vill jag klargöra en sak. Jag är inte utbildad. Varken när det gäller träning eller kost. Däremot har det varit min största passion de senaste femton åren. Jag har testat det mesta på mig själv – så här kommer jag delge er av mina självupplevda erfarenheter.

I dagsläget hjälper jag två personer med deras träning. En som håller på att slå sig in i Sverigeeliten i Styrkelyft för veteraner. Den andra tränar inför sitt första maraton till sommaren 2018.

Båda kommer ifrån dåliga självbilder och ett alldeles för komplicerat förhållande till mat och träning – vilket egentligen är den största knuten vi försöker lösa upp.

Gällande min kettlebellsträning är det en relativt ny passion som grundar i min och min sambos nyliga radhusköp i Krusboda. Jag letade efter ett billigt och enkelt sätt att behålla och kanske även bygga lite muskelmassa med träning i hemmet utan att behöva bygga ett helt gym.

Jag önskade billig utrustning som jag kunde ställa undan ganska enkelt, som inte tar för lång tid att rigga upp utan att behöva allokera ett helt rum, förråd eller hela altanen. Skivstänger, bänkar och s.k. ”multigym”, ”hemmagym” och allt vad de kallades försvann snabbt ur tanken. Inga TV-shopsprylar var intressant heller (vi hade många sådana när jag var liten – ingen av dessa användes säker). Kvar fanns gummiband, en s.k. kBox och en stor uppsättning hantlar. Ni har säkert hittat fler

Kroppsviktsträning i all ära men lite motstånd är alltid roligt. Dessutom är det min åsikt att det blir lättare att träna vissa större muskelgrupper lättare med en extern belastning (delvis pga min egen svaghet där jag exempelvis varken klarar av handstående pushups eller enbensböj).