Livet från den LJUSA sidan

2015-10-08

ATT LÄRA SIG SE POSITIVT PÅ LIVET

Jag har kommit lite till en platå i livet. Det är massor av jobbigheter med försäljningen av lägenheten. Jag har tjatat sönder mina vänner och tar riktigt fula matbilder. Men i morse bestämde jag mig för att anamma en ny livssyn och jag utmanar dig att göra detsamma.

KöraBil MinFinaste PotatismannenKaffeFinaste

Att ACCEPTERA mig själv och min nya kropp

Jag började med ett försök till ny livsåskådning idag. Istället för att gräva ned mig av allt käkande på kvällen / natten så vände jag tanken. Tänk vad mycket näring jag behöver nu för att driva min nya kropp. Visserligen har jag lagt på mig lite mer hull än jag egentligen vill ha. Men jag är ändå kvar där utan att bli mer svullstig. Och jag har slutat med 1-2hs promenerande per dag sedan jag började plugga.

SelfieTröja BöjRöv Wahlandersbälte

ÖDMJUK inför att ens finnas med på listan

Något hände häromdagen som omkullkastade min syn på mig själv och potatismannen.nu. Det finns flera fantastiska människor som har nominerat potatismannen.nu till Guldhjärtat 2015 som delas ut på Fitnessfestivalen 2015 för ”Årets hemsida/blogg”.

Guldhjärtat Selfie BingoLotto

Om jag nämner personer/sajter som jag följer/beundrar:

Holmström, Jill – maxadinforbranning.se: ”Jill är påläst och förtroendeingivande i det som skrivs i bloggen. Med lika delar humor och ”jävlaranamma”-pepp är det alltid uppfriskande att ta del av hennes texter! Känns också fräscht med en ung tjej som ger rådet: våga ät! Och som själv är en stark personlighet i en stark kropp! Jill är en stor förebild för alla, både yngre och äldre. Hon kan sina grejer och förmedlar sin kunskap till omvärlden för att hon bryr sig. Hon har ett stort hjärta som fler hade mått bra av att ta del av. Hon är och kommer alltid vara en förebild för mig. Det är helt enkelt en relevant och lättförståelig faktaredovisning för oss kost- och träningsintresserade personer som inte själva vill eller kan fördjupa sig i ämnet. Jill fördjupar sig – och levererar varan på ett attraktivt sätt. Tack för det!”

Roethlisberger, Fanny – roethlisberger.se: ”Träningsglädje & Matkärlek då det är som bäst. För mig är Fanny en unik inspiratör som inte bara inspirerar alla från äldre till unga tjejer att våga äta allt, vilket kan vara svårt i dagens samhälle. Hälsosamma efterrätter eller godis? Här har du svaren.”

Tyngre – tyngre.se ”En webbtjänst om ALLA former av styrketräning, och på ALLA plattformar. Tyngdlyftning, styrkelyft, crossfit och självklart bodybuilding och fitness. I text, film och inte minst ljud i form av en av Sveriges bästa podcasts, vilken gjort grundarna Alex och Andreas till mediala världsstjärnor. Kompetent, personligt, relevant och dessutom gratis. Tyngre.se är framtidens mediakanal, som är här nu.”

Förstår ni hur stort detta är för mig? Rösta rösta. På vem som helst!

BYTT-BYTT kommer aldrig igen

Låt mig förklara ingressen. Du gör väldigt många val varje dag i livet. Sovmorgon/morgonträning. Chokladboll/morotsstav. Bli svartsjuk/lita på din partner. Självdestruktiva tankar/hylla dig själv som din egen hjälte. Ni förstår poängen. Bra. Nu skall jag ta några referenser till mitt eget liv – och ting som jag möjlighet att vara tacksam inför.

SprutGräddeNötkrämKladdkaka FinMat BlåPotatis

 • Flytta från Söder => Flytta TILL min fantastiska Johanna
 • Äter massor på nätterna => Härligt ATT JAG KAN ÄTA så mycket som jag gör numera
 • Progressionen är inte längre linjär i gymmet => Jag har ÄNTLIGEN nått nivåer anpassade för min kropp, vilken utmaning att ta mig till nästa steg
 • Mina skjortor är för trånga => FANTASTISKT att få uppdatera garderobe
 • Mina skjortor är för trånga => jag måste gjort ENORMA kroppsliga framsteg
 • ”Negga inte andras insats” => Erkänn att du är avundsjuk och vill vara med på ett hörn
 • Hösten är här => Säsong för blå potatis
 • Det är dyrt med fancy-pancy-middagar => Jag är LYCKLIGT LOTTAD som har råd att äta dyrt
 • Vilken stor röv jag fått, byxerna sitter kaos => Tänk hur mycket STARKARE jag blivit i mina böj
 • Jag har så mycket att göra nu för tiden, det är bara stressigt => Vilka MÖJLIGHETER jag har när jag kan göra det jag vill

Händelser att LÄNGTA till

 • 24 oktober är Björnbrottarlyftet 2.0
 • 27 oktober påbörjas en buggkurs vi är anmälda till
 • 30 oktober lämnar jag över nyckeln till Bondegatan till en ny lycklig ägare av TopFloor
 • 2 november är jag återigen sambo med det finaste i mitt liv
 • 12-15 december åker vi till London jag och Finaste (Vi ska äta på Dinner By Heston och gå på Musikal)
 • 14-24 januari åker jag och Finaste till Staterna (Miami m.m.)

Miami nrEttPåAmida jagochpeter

Att ta med från detta inlägg:

 • Försök se det positiva i saker
 • Se till att ha saker att se fram emot
 • Se tillbaka på vilka framsteg du gjort