Arbetslöshetsbloggen – Sälj dig inte för billigt, du har en integritet

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 3, dag 7, 2016-03-10

I det här inlägget tänkte jag fokusera på integritet. Låt dig inte hunsas. Du är värdefull – även om det är rekryterarnas marknad. Låt dig inte pressas till att acceptera vilken intervjutid som helst. Se till att du är fri att välja.

Men först börjar vi med att dela ut två kängor. Den första handlar om ett omvänt bäst-föredatum:

”Eftersom vi arbetar med löpande urval kan det också vara så att vi tidigare i processen fått in ansökningar från kandidater med relevant bakgrund och därför redan hunnit gå vidare med dem…/– ”…”–/…Tack för att du söker jobb via oss och lycka till framöver!” 

Så egentligen gällde inte ansökningstiden – utan det var lite som ett omvänt bäst före-datum. Den andra handlar om slöseri med papper:

”Du behöver ta med dig betyg och intyg i original som stärker de anställningar och utbildningar som du angett i ditt CV. Medtag även legitimation och ett dokument med två referenser där namn, företag och telefonnummer till referensen tydligt framgår.”

Jag besvarade intervju-inbjudan med en e-post med två bifogade dokument istället. Men jag blev egentligen upprörd av  två anledningar. Den första är tilliten till folk. Skulle jag ljuga om vad jag gjort? Och den andra så klart all denna pappersmassa. Helt onödigt. Hoppas nu bara att vederbörande inte tog illa vid sig.

Integritet, och hur viktigt det är

Jag har märkt hur rekryterare och företag – som när de bjuder in på intervju – är tämligen oflexibla i sina tidsförslag. Du som sökande tvingas acceptera konstiga tider. Varför inte först fråga om den sökande har någon särskilt önskemål (dag/förmiddag/eftermiddag) och sedan försöka komma överens. Vissa gånger har jag fått avböja tider för att rekryteraren varit helt omöjlig i sina tidsförslag. Du som arbetssökande tvingas stå i givakt för att ens få komma på intervju. Så lär inte mötesbokningen ske mellan företaget (kunden) och rekryteringsfirman (leverantören) se ut. 

Du har något att erbjuda, annars hade du inte varit där

När du väl kommer till intervju så har du faktiskt saker att erbjuda. Så våga stå upp för dig själv. Tänk på att rekryteraren/företaget behöver dig (eller någon annan sökare) – annars hade inte de haft jobb/uppdrag. Inte sant?

Alltså kommer jag tillbaka till du är bra – oftast bättre än du tror

Att-göra-listan

Igår var jag inne på hur viktigt det är med en att-göra-lista. Vad jag inte nämnde var att ibland hinner du inte med allt – därför bör du kanske addera en prioritetskolumn. Låt säga att jag har tre punkter: 

Baka bullar till mammas besök ikväll. Söka drömjobbet samt skriva klart ett personligt brev. Om vi skulle sortera uppgifterna utifrån hur de borde ligga tidsmässigt så kanske du vill baka bullarna, sedan skriva brevet och sist söka jobbet. Men egentligen måste prioriteringsordningen se ut såhär:

  1. Söka drömjobbet
  2. Skriva klart personligt brev
  3. Baka bullar tills mamma kommer på besök imorgon

Men du kan inte söka drömjobbet utan att ha skrivit ditt personliga brev – och hinner du inte baka bullar får morsan helt enkelt antingen komma imorgon eller ta med sig eget fikabröd…

Igår var min dag precis såhär. Jag var tvungen att omprioritera – för egentligen ville jag testa att spela in en ljudsekvens med min nya mikrofon. Men eftersom andra saker var viktigare fick jag helt enkelt göra om min prioriteringsordning och flytta inspelningsförsöket till idag.

Idag har jag många saker att göra. En av sakerna var att besöka Avanzas investeringsforum på Globen – men eftersom jag sett att det även sänds online så kan jag fokusera på mina projekt hemma OCH följa forumet i bakgrunden via nätet. En perfekt kompromiss.

Uppsummering

Idag har vi fokuserat på din integritet – och återigen – du är bra

  • Acceptera inte en intervju på en tid då du har andra planer
  • Om du är inbjuden till en intervju innebär det att du har något de är intresserad av, ta detta som en komplimang och sätt in det på ditt pluskonto