Arbetslöshetsbloggen – Statuscheck i en ansökningsprocess

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 8, dag 12, 2016-03-17

Igår var en fruktansvärd dag. Fullkomligt dränerad på energi. Men det märktes nog i bloggen. Idag är en mycket bättre dag. Fick en utmaning av en kompis att göra en sak – som fick (motiverade) mig att lära mig något nytt. Perfekt. Visserligen är det ingen raketforskning. Men kunskap är aldrig en last – som morfar sa till mig när jag var yngre.

Idag vill jag ta upp uppföljning och hur du kan veta hur du ligger till i processen.

Sista ansökningsdatum, men…

Det är inte helt ovanligt att det finns ett sista ansökningsdatum – men att det i många fall är luft värt. Därför tänkte jag ta upp några olika situationer jag, och säkert många arbetssökande med mig, varit med om.

Intervjuer sker löpande

Sista ansökningsdatumet är satt till ett visst datum, men i platsannonsen från rekryteringsbolaget står det att de intervjuar kandidater löpande. Vid något tillfälle har jag blivit kallad till anställningsintervju innan utsatt ansökningstid är utgången.

Rekryteringprocessen avbryts i förtid

Vid andra tillfällen har jag fått e-post senare samma dag som jag sökt arbetet där de angivit att anställningsprocessen pågått ett tag och att rekryteringsfirman gått vidare med andra kandidater.

Företaget har valt att rekrytera internt

Ett par gånger har jag väntat ett tag på återkopplingsökta tjänster och det efter en lång stund kommer en e-post med informationen att företaget valt att avsluta rekryteringsprocessen till förmån för internrekrytering. 

Respekterar ansökningstiden

Igår blev jag chockad. Helt plötsligt kom informationen (vid en direkt fråga från min sida) från två olika arbetsgivare att de hedrade ansökningstiden och de skulle invänta utgångsdatumet innan de började bjuda in till intervjuer.

Konkurrensbilden

Konkurrens är roligt – tills dess att du antingen får monopol eller blir utklassad på marknaden. Något jag skulle tycka var väldigt intressant är om det gick att få informationen om:

  • Hur många som sökt tjänsten
  • Hur många de tänker intervjua
  • När intervjuerna kommer att ske
  • Vilka jobb som är intressantast (mest lästa, mest sökta) för närvarande

För att avrunda

Idag har jag fokuserat mest på de olika ovisshetsmomenten som tillkommer att söka jobb. Inte nog med att du skall konkurrera med väldigt många andra, skriva ett fint, informerande och säljande personligt brev, fylla i alla formulär hos alla olika rekryteringsföretag – men du skall också skickas ut i ansökningsprocessmörkret där du inte vet – hur du ligger till i processen. Du vet inte när du kommer att få besked. Du vet inte hur du står dig i förhållande till de andra sökandena. Du har ingen aning om hur många det är som sökt eller om jobbet ens finns kvar att få. Sist och slutligen vet du inte ens om du hunnit skicka in din ansökan i tid.

Jag vill därför föreslå följande:

  • Kontakta rekryteringsfirman/företaget och fråga
  • Ligg på lite extra där du verkligen vill ha jobbet, om de inte kan hantera detta är det inget företag för dig
  • Ge inte upp, du är bra