Arbetslöshetsbloggen – Who’s your Daddy? Vem du önskar ha som chef

Arbetslöshetsbloggen, inlägg 5, dag 9, 2016-03-14

Ledarskap och/eller chefsskap – det är viktigare än du tror. Många gånger så tvingas vi ta jobb hos företag vars chefer vi kanske inte vill ha – eller som vi från början tror är betydligt bättre än vad de är. Alltså måste du fundera igenom – när – du blir erbjuden ett arbete vilken typ av chef du önskar.

Chef jämfört med ledare, skillnader

Det finns en bild som figurerar på internet mellan en chef och en ledare. I fallet med chefen så sitter den i en hög stol och piskar på sina ”undersåtar” att dra honom framåt – i fallet med ledaren är rollerna omvända – ledaren drar sina medarbetare. Hurdant styre vill du ha på din arbetsplats – vilken av de två önskar du bestämmer över dig?

Jag har varit med om båda – och vet vad jag föredrar.

Men hur går det att veta vilken typ av ledare det är?

GISSA! FRÅGA – antingen på intervjun eller när du träffar dina potentiella kollegor. Är det ett publikt företag? Finns det mycket information om företaget på en website? Pratar personen om sig själv, om företaget eller om arbetsklimatet? Om det finns en website – är det mycket bilder på företagsledaren? Finns det arbetsbeskrivingar och utvecklingsplaner för personal? Jag tror helt enkelt att du får lita på din magkänsla.

Vilken typ av chef skulle du vara?

Hur skulle du vara som ledare/chef? Skulle du vilja arbeta för dig och din ledarstil? Om inte – dags att börja se över dina ledaregenskaper – men också – sök jobb där du vet att ledaren är som du önskar.

Gör din hemläxa, läs på

För att ta reda på så mycket som möljigt om ledaren genom att söka på Google och läsa på om artiklar. Sedan föreslår jag dessutom att du tittar på sidor som Reco och Rejta (numera eniro.se) för att skapa dig en bild om företaget. Oftast så speglar chefen organisationens sätt att hantera sina kunder och leverantörer.

Här önskar jag att det gick att finna ett index över företag och hur de är som arbetsgivare. En arbetsgivarbarrometer kanske? Jag skall nog ta fram en sådan. ”Betygsätt din arbetsgivare (ledarskapet, ersättningen, arbetsmiljön, utvecklingspotential).” 

Avslutningsvis

Idag har det varit ett kort inlägg – men fokuset är på dig och ditt drömjobb:

  • Vilken typ av chefsskap tycker du är viktigt?
  • Hur ser den perfekta chefen/ledaren ut – för dig?
  • Gör din efterforskning